Jag har länge varit nyfiken på att baka bröd, surdegsbröd. Hos oss köps det Lingongrova varje vecka och det är ingen underdrift när jag säger att även detta goda bröd blir trist i längden. Jag får för mig att hembakat bröd är bättre för hälsan, smakar bättre och kan varieras i det oändliga med kryddor och olika mjöler. Ett visst värde har även doften som sprider sig från köket :-)
Efter ett besök på bokhandeln hittade jag en enkel nybörjarbok som innehöll all den hjälp jag behöver, "Surdegsbröd" av Martin Johansson. Enkelt tillvägagångssätt och några bra recept att börja exprimentera med. Så idag går startskottet, rågsurdegsgrunden! Jag har gjort precis som det står i boken så nu gäller det bara att passa tiden, 3 dagar ska den puttra innan det är dags att mata. Det känns både skoj och spännande!
Efter ett besök på bokhandeln hittade jag en enkel nybörjarbok som innehöll all den hjälp jag behöver, "Surdegsbröd" av Martin Johansson. Enkelt tillvägagångssätt och några bra recept att börja exprimentera med. Så idag går startskottet, rågsurdegsgrunden! Jag har gjort precis som det står i boken så nu gäller det bara att passa tiden, 3 dagar ska den puttra innan det är dags att mata. Det känns både skoj och spännande!
Om jag inte sett helt fel så ligger den klänningen du söker ute på Tradera nu, men en strl 3, det kanske funkar...?
SvaraRaderaSpännade med surdeg! Förra helgen gjorde jag kavring. Det var oxå en liten process! Men i tisdags var det äntligen klart för avsmakning...blev mycket gott!!
SvaraRaderaMen, å vad spännande!!! Skulle vara kul att prova!
SvaraRaderaJag tyckte att maken skulle börja med denna hobby. Jag vill gärna äta brödet men inte hålla på med degen :-) hoppas det blir lyckat. Vill gärna höra hur resultatet blev.
SvaraRadera